Simbol grada dobija nov izgled: "Želimo da tvrđava bude muzej na otvorenom"

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i direktorka republičkog Zavoda za zaštitu spomenika Dubravka Đukanović obišli su radove na rekonstrukciji Kule motrilje.

Izvor: sandzakhaber.net.

Subota, 17.07.2021.

09:00

Simbol grada dobija nov izgled:
Foto: Printskrin, TV Prva

"Dinamikom radova na rekonstrukciji možemo biti zadovoljni. Kula motrilja je jedan od simbola Novog Pazara. Pored rekonstrukcije Kule motrilje, očekujemo i rekonstrukciju Džephane na Bedemu kao i izgradnju letnje pozornice. Želimo da novopazarska tvrđava bude muzej na otvorenom i da sačuvamo kulturno-istorijske spomenike. Siguran sam da će planirana rekonstrukcija, u cilju očuvanja zdanja doprineti i unapređenju turističke ponude", kazao je gradonačelnik Biševac, prenosi portal sandzakhaber.net.

Gradonačelnik je uputio zahvalnost Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je finansijski podržalo rekonstrukciju gradskog parka kao celine.

"Želimo da, uz podršku Zavoda za zaštitu spomenika, obnovimo sve znamenitosti. Novi Pazar je muzej na otvorenom sa izuzetnim potencijalima", poručio je gradonačelnik Biševac.

Iz Zavoda za zaštitu spomenika ne kriju zadovoljstvo, ističući da bi radovi trebalo da se završe do septembra.

"Posebno smo zadovoljni kvalitetom radova. Urađena je statička sanacija koja je bila najvažnija, dva betonska prstena – kako bi se temelji Kule stabilizovali. Trenutno je u izradi hidro-drenažna izolacija, kao i izrada čelične konstrukcije. Ostaju unutrašnji radovi i završetak krovnog pokrivača", istakla je direktorka Zavoda, naglašavajući da će Grad i Zavod zajednički realizovati i čitav niz drugih projekata, od kojih neke već od sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: