Novi Pazar - Ekonomija - B92 Lokal

Novopazarci za vodu duguju 390 miliona

Vodosnabdevanje Novog Pazara je uredno i maksimalan je kvalitet vode, kako sirove tako i one koja dolazi do krajnjeg potrošača, kazao je direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Gradimir Nedeljković.

Izvor: rtvnp.rs Novi Pazar
Podeli
Foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock
Foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock

Ono na šta je stavio akcenat je naplata usluga koja bi, iako bolja od proteklog perioda, mogla još da se popravi, prenosi Radio televizija Novi Pazar.

Ovo javno preduzeće trenutno od građana potražuje 390 miliona dinara, što je po rečima Nedeljkovića, veliki dug za ovu firmu.

Istakao je da bi naplata mogla da bude bolja i naglasio da građani mogu da iskoriste povoljnost koju imaju, a to je reprogram.

“Mi smo tu da izađemo potrošačima u susret bez obzira koliki dug imaju, možemo se dogovoriti oko načina plaćanja, samo je potrebno da dođu i obrate nam se”, kazao je Nedeljković.

Istakao je da povlastice od 50 odsto imaju slepa, slabovida, gluva i nagluva lica, korisnici socijalne pomoći, osobe koje su na dijalizi i osobe ometene u razvoju.

Ova kategorija stanovništva treba da se obrati upravi preduzeća kako bi dobila informacije koja dokumenta treba da prikupi da bi iskoristili ovu povlasticu a dokumentaciju je potrebno predati do kraja meseca marta.

Inače, građani koji u ovom trenutku imaju veliki dug i još ga ne izmiruju biće utuženi, a da bi izbegli ovu neprijatnu situaciju i dodatne troškove, pozivaju se da iste izmire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 43 idi na stranu