Novi Pazar - Ekonomija - B92 Lokal

Koje odluke su donete na sednici Gradskog veća?

Održana je 22. po redu sednica Gradskog veća na kojoj se, između ostalog, na dnevnom redu našlo nekoliko tačaka od priroritetnog značaja.

Izvor: indeksonline.rs Novi Pazar
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, ollirg06
Ilustracija: Depositphotos, ollirg06

Neke od njih su Odluka o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije za teteritoriju čitavog grada, predlog Odluke o izmenana i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, te Odluka o ponovnom raspisivanju oglasa za prodaju poslovnih prostora gde se trenutno nalaze Javna komunalna preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, “Gradska čistoća” i “Gradska toplana”, prenosi Indeks onlajn.

“Na današnjoj sednici Gradskog veća doneli smo odluke o nizu značajnih tačaka koje su se našle na dnevnom redu, a odnose se na opštu dobrobit građana za rešavanje raznih problema”, kazao je član Gradskog veća Fevzija murić.

On je kao jednu od značajnih tačaka izdvojio Odluku o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije za teritoriju čitavog grada.

Doneta je i odluka o izmeni i dopuni Odluke o određivanju zona i najopremljenije zone u Novom Pazaru, a Murić objašnjava da se na taj način izlazi u susret vlasnicima objekata koji iste imaju u trećoj i četvrtoj zoni tako što će ih privremeno prebaciti u petu zonu što im olakšava obavezu prema Odeljenju za naplatu javnih prihoda.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka da se obnovi oglas za prodaju poslovnih prostora gde se trenutno nalaze JP “Vodovod i kanalizacija”, “Gradska čistoća” i “Gradska toplana” jer se na prethodnoj zakazanoj licitaciji nije pojavio potencijalni kupac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.