Novi Pazar - Ekonomija - B92 Lokal

Ko će dobiti novac za pošumljavanje? Novi Pazar na preliminarnoj listi

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je preliminarnu rang listu projekata pošumljavanja koji će biti podržani sa ukupno 99,9 miliona dinara, objavljeno je na službenoj internet stranici.

Izvor: Tanjug Novi Pazar
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, amenic181
Ilustracija: Depositphotos, amenic181

Za sredstva koja se preko javnog konkursa dodeljuju iz Zelenog fonda u konkurenciji je bilo 52 projekta a na listi dobitnika novca je 38 projekata pošumljavanja gradova i opština.

Novi Pazar nalazi se na preliminarnoj listi dobitnika, uz Pančevo, Smederevo, Valjevo, Zrenjanin, Pirot, Novi Sad, Leskovac, Niš, Čačak, Šabac i Kraljevo.

Objavljivanjem preliminarne liste stekli su se uslovi da učesnici konkursa ostvare uvid u dokumentaciju, a primedbe na listu se podnose u roku od osam dana.

Za obnovu i negu šuma u Zubin Potoku opredeljeno je 11,5 miliona dinara, a za Zeleno srce Srbije u Sokobanji odobreno je 10,4 miliona dinara.

Preko milion dinara državne podrške odobreno je za projekte pošumljavanja u opštinama Srbobran, Trstenik, Opovo, Priboj, Čajetina, Vrnjačka Banja, Inđija, Ćićevac, Irig, Temerin, Kosjerić, Negotin, Stara Pazova, Apatin, Plandište i Kula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 39 idi na stranu