Novi Pazar - Ekonomija - B92 Lokal

Grad obezbedio opremu za razvoj pčelarstva: Izdvojeno 2,6 miliona dinara FOTO

Članovima Udruženja pčelara iz Novog Pazara koje je deo Unije poljoprivrednih udruženja, dodeljene su mašine, 31 tangenciona centrifuga, 25 električnih topionika i četiri SMS vage.

Izvor: B92.net Novi Pazar
Podeli
Foto: Grad Novi Pazar
Foto: Grad Novi Pazar

Podeli opreme prisustvovao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da je za realizaciju projekta izdvojeno 2.633.000 dinara, navodi se na sajtu ovog grada.

Foto: Grad Novi Pazar
Foto: Grad Novi Pazar

"Pčelari su za nabavku opreme učestvovali sa 30 procenata, a grad čija je politika da pomaže ravoj poljoprivrednih gazdinstava, obezbedio je veći deo, od 70 procenata. Upravo u razvoju poljoprivrede prepoznajemo izuzetnu perspektivu ovog kraja, jer je poljoprivredna proizvodnja fabrika na otvorenom", kazao je gradonačelnik Biševac, ističući da će budžetska izdvajanja za poljoprivredu u narednom periodu biti još značajnija nego do sada.

Foto: Grad Novi Pazar
Foto: Grad Novi Pazar

Ove godine, iz gradskog budžeta je za podršku razvoju poljoprivredne delatnosti opredeljeno 15 miliona dinara, a prema rečima gradonačelnika Biševca, saradnja lokalne samouprave sa Unijom poljoprivrednika je izuzetna.

Poljoprivreni proizvođači ističu da je oprema koju su dobili ne samo neophodna za razvoj pčelarstva, već i izuzetno kvalitetna, što je od presudnog značaja za sam proces i rezultate proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.