Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Pandemija u Novom Pazaru: Bez preminulih

Nakon što juče iz gradske uprave Novog Pazara nije bilo zvaničnih podataka o stanju pandemije za prethodni dan, jutros objavljene brojke pokazuju da nije bilo ni jednog novog prijema, a sa bolničkog liječenja je otpušten jedan pacijent.

Izvor: snews.rs Novi Pazar
Podeli
Foto: Depositphotos/eldarnurkovic
Foto: Depositphotos/eldarnurkovic

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP, 10. jun 2021. je na respiratoru bilo dva pacijenta, dok preminulih, transportovanih i na kiseoničkoj potpori nije bilo.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar obavljeno je 71 ( 34 prvih i 37 kontrolna) pregleda.

U Domu zdravlja urađene su 36 laboratorijske analize, 25 RTG snimak, 30 brzih antigenskih testova iz brisa nosa 28 od čega je 3 pozitivno, kao i 29 PCR testova.

Na Infektivnom odjeljenje OB Novi Pazar je bilo 18, a u Respiratornoj jedinici 2 pacijenta.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) je danas u Novom Pazaru registrovao troje inficiranid, dok u Tutinu već drugi dan nema novih slučajeva.

Na dan 11.06.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 39.477 od tog broja, broj inficiranih je 6.764: Novi Pazar 5.947 lica, Tutin 457 i Raška 145 lica”, stoji na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 173 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 145 idi na stranu