Novi Pazar: Prekršajne prijave protiv pet osoba zbog sukoba oko table Aćif-efendije

Novopazarska policija podneće prekršajne prijave protiv pet osoba zbog sukoba oko table posvećene Aćifu Hadžiahmetoviću, poznatijem kao Aćif-efendija u centru tog grada, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.11.2021.

14:50

Novi Pazar: Prekršajne prijave protiv pet osoba zbog sukoba oko table Aćif-efendije
Foto: AstroStar/Shutterstock

Do incidenta je došlo u subotu veče kada je P.M (41), najpre rukama, a potom metalnom kantom za smeće, udarao po tabli sa likom Aćif-efendije u nameri da je ošteti, zbog čega mu je prišlo nekoliko prolaznika i fizički ga napalo.

"Policija je obavila svoj deo zadatka, identifikovali smo sve osobe koje su učestvovale u incidentu i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira. Prikupili smo sve informacije, dokaze, sada je na pravosudnim organima da okončaju postupak", rekao je za radio Sto plus izvor iz novopazarske Policijske uprave.

Tablu Aćifu Hadžiahmetoviću, predsedniku partije Džemijet, poslaniku u Skupštini Kraljevine Jugoslavije i gradonačelniku Novog Pazara, postavilo je Bošnjačko nacionalno vijeće 2012. godine, na mestu gde se nekada nalazila njegova kuća.

Hadžiahmetovića, poznatijeg kao Aćif-efendija, Bošnjaci smatraju herojem odbrane Novog Pazara od napada četnika tokom Drugog svetskog rata, a partizani su ga 1945. godine streljali na Hadžetu zbog sumnje da je saradjivao sa okupatorom i počinio ratne zločine.

Bošnjačko nacionalno vijeće pokrenulo je postupak njegove rehabilitacije, ali proces još uvek nije okončan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: