Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Novi Pazar plaća zamenu individualnih ložišta

Novi Pazar je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za zamenu individualnih ložišta na čvrsto gorivo kotlovima na pelet, za šta je, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, obezbeđeno 6,2 miliona dinara.

Izvor: sandzakpress.net Novi Pazar
Podeli
Foto: ollirg/Shutterstock
Foto: ollirg/Shutterstock

Konkurs je otvoren do 28. juna, a na njega se mogu prijaviti svi oni koji trenutno za zagrevanje svojih domova koriste čvrsta goriva – drva, ugalj ili briket, a ispunjavaju konkursom propisane uslove.

"Pravo prijave imaju vlasnici objekata iz prve četiri zone, koji nemaju mogućnost priključenja na toplovodnu mrežu. Bitno je da su ti objekti legalni, odnosno da su izgrađeni uz građevinsku dozvolu, ili su ozakonjeni u postupku legalizacije. Takođe, vlasnici objekta moraju imati izmirene sve poreske obaveze, ili dokaz da redovno izmiruju obaveze ukoliko su u postupku reprograma poreskog duga", kaže načelnik Gradske uprave DŽemil Divanefendić.

Grad će finansirati polovinu troškova zamene ložišta, odnosno maksimalno do 85.000 dinara po jednom domaćinstvu, prenosi sandzakpress.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.