Novi Pazar: Na tri punkta vakcinisano skoro hiljadu građana

Dodatni punktovi u Domu omladine u Novom Pazaru za masovnu vakcinaciju građana protiv korona virusa još uvek nisu otvoreni, iako je ranije bilo najavljeno da će početi sa radom najkasnije danas, saznaje radio Sto plus.

Izvor: Radio Sto plus

Ponedeljak, 25.01.2021.

15:43

Novi Pazar: Na tri punkta vakcinisano skoro hiljadu građana
Foto: Viacheslav Lopatin/Shutterstock

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić pojasnio je za Radio Sto plus da su punkt u ovoj ustanovi i dva u Domu zdravlja za sada dovoljni za sve građane koji su iskazali interesovanje za vakcinu.

"Prethodnih dana vakcinisali smo dnevno na ova tri punkta između 200 i 300 građana, tako da nije bilo potrebe da otvaramo nove. Zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisali smo 984 građana, ne računajući u tu brojku zdravstvene radnike", rekao je Spahić.

On je dodao da su na svakom punktu u timu za vakcinaciju po jedan lekar, dva tehničara i propratno osoblje.

"Ukoliko se građani narednih dana budu masovnije prijavljivali za vakcinaciju, u Domu omladine imamo mogućnost da formiramo tri punkta. Naše ekipe će preurediti prostor, uz sve preporuke nadležnog ministarstva, koji nakon saglasnosti zdravstvene inspekcije može da počne sa radom", rekao je Spahić.

On je ponovio da je epidemiološka situacija u ovom gradu i dalje nestabilna i pozvao građane da smanje kontakte, nose zaštitne maske i pridržavaju se ostalih epidemioloških mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: