Niko ne želi HPV vakcinu u Novom Pazaru

Iako je vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV) u novopazarski Zavod za javno zdravlje pristigla pre dve nedelje, do sada nije data ni jedna doza, rečeno je našem radiju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: radiostoplus.com

Utorak, 21.06.2022.

14:20

Niko ne želi HPV vakcinu u Novom Pazaru
Foto: Shutterstock/BlurryMe

Direktor Šefadil Spahić rekao je da je poslednjih dana bilo roditelja koji su se informisali o značaju i prednostima ove vakcine, ali da se još uvek niko nije odlučio za vakcinaciju svoje dece.

"Imajući u vidu celu situaciju sa vakcinacijom stiče se utisak da su roditelji obazrivi kada je i ova vakcina u pitanju, pa žele da sačekaju još malo i dobiju još dodatnih informacija. Sve informacije o značaju ove vakcine roditelji mogu dobiti od pedijatara i odabranih lekara", navodi Spahić.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru je početkom ovog meseca dobio 89 doza vakcine protiv humanog papiloma virusa koja je namenjena dečacima i devojčicama uzrasta od 9 do 19 godina, i koja štiti od maligniteta genitalnih organa.

Prema oceni Svetske zdravstvene organizacije vakcina protiv humanog papiloma virusa jedna je od najbezbednijih, a najbolji period za njeno primanje je između 12. i 14. godina, piše Radio sto plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: