Jednoglasno: Formirana komunalna milicija u Novom Pazaru

Glasovima odbornika vladajuće većine i opozicije Skupština Novog Pazara usvojila je danas Odluku o formiranju komunalne milicije, koja će delovati kao posebna organizaciona jedinica lokalne samouprave.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

15:26

Jednoglasno: Formirana komunalna milicija u Novom Pazaru
Ilustracija: ChiccoDodiFC/ Shutterstock

Odeljenje komunalne milicije imaće načelnika i 15 milicajaca, a lokalna samouprava uskoro će raspisati konkurs za izbor kandidata koji će biti upućeni na obuku, ukupno 400 sati teorijske i praktične nastave.

Posao komunalnih policajaca biće da održavaju komunalni red, sprečavaju bespravno zauzeće javnih površina, nepropisno parkiranje, kao i da kontrolišu održavanje čistoće, suzbijanje nelegalno obavljenih delatnosti, nadziranje javnog prevoza, zaštita životne sredine i kulturnog dobra.

Njihova ovlašćenja biće i da one koji krše zakon ili propise upozore, legitimišu, zaustave i pretresu, privremeno oduzmu predmete, ali i da obavljaju audio i video snimanje, upotrebljavaju sredstva prinude i fizičke snage pomoću palice, sredstava za vezivanje i drugog.

Odbornici su usvojili i odluku o povećanju komunalnih taksi za teretna, putnička, vučna i druga vozila, koja je usaglašena sa prosečnom zaradom ostvarenom od januara do avgusta prošle godine na području Novog Pazara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: