Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Dovoljno mesta za buduće srednjoškolce u Novom Pazaru

Osnovno obrazovanje u Novom Pazaru ove godine završava 1.620 učenika, a u srednjim školama biće 1.542 slobodna mesta, rečeno je radiju Sto plus u Školskoj upravi.

Izvor: Radiostoplus Novi Pazar
Podeli
Foto: Depositphotos/archideaphoto
Foto: Depositphotos/archideaphoto

Načelnica uprave Mirsada Tripković rekla je radiju Sto plus da će u šest novopazarskih škola biti dovoljno mesta za sve buduće srednjoškolce, iako ima više učenika nego slobodnih mesta.

"Mesta će biti za sve buduće srednjoškolce, jer će određeni broj učenika upisati privatnu školu ili Medresu. Ukoliko bude potrebe za formiranjem još jednog odeljenja i to će se realizovati", rekla je Tripković.

Najviše učenika ove godine upisaće Gimnazija koja će primiti 340 učenika, a sledi Tehnička škola koja ima mesta za 330 đaka, Ekonomsko trgovinska škola upisaće 300 učenika, Škola za dizajn tekstila i kože 212, a Medicinska i Ugostiteljsko turistička će primiti po 180 učenika, prenosi Radiostoplus.

Svršeni osnovci će 23. 24. i 25.juna, pre upisa u srednje škole polagati završni ispit, odnosno testove iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani test.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.