Veliki uspeh kluba iz Niša

U nedavno završenoj ligi Centralne Srbije Jug 2021 u šahu u muškoj seniorskoj konkurenciji DŠK "Osnovac" iz Niša osvojio je prvo mesto i plasirao se u Drugu ligu Centralne Srbije.

Izvor: B92.net

Sreda, 20.10.2021.

09:31

Veliki uspeh kluba iz Niša
Foto: DŠK "OSNOVAC", privatna arhiva

U najuspešnijoj godini u istoriji kluba, godini za pamćenje, tačno mesec dana nakon osvojenog trećeg mesta u Superligi Srbije u ženskoj konkurenciji, čime je ostvaren najveći uspeh niškog šaha u ekipnoj seniorskoj konkurenciji u poslednjih 20 godina, postignut je još jedan veliki uspeh - osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang i u muškoj seniorskoj konkurenciji, navode iz kluba.

Liga Centralne Srbije grupa Jug za 2021. godinu odigrana je u dva dela – prvi deo igrao se u Nišu od 17. do 19. septembra, dok je drugi deo odigran u Dimitrovgradu, od 14. do 17. oktobra 2021. godine.
Foto: DŠK "OSNOVAC", privatna arhiva
Učestvovalo je 12 ekipa (iz Niša, Niške Banje, Dimitrovgrada, Bele Palanke, Svrljiga, Aleksinca, Blaca, Lebana, Medveđe i Crne Trave) a nakon odigranih 11 kola, pobednički pehar, prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja - Drugu ligu Centralne Srbije, ubedljivo je osvojila ekipa DŠK “Osnovac” iz Niša, koja je zabeležila 10 pobeda i samo jedan nerešen rezultat, bez poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: