Niš: Voda ispravna i bezbedna za piće

Snabdevanje vodom za piće je potpuno normalizovano, a voda je ispravna i bezbedna za piće, saopšteno je iz JКP Naisus.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 18.01.2021.

14:53

Niš: Voda ispravna i bezbedna za piće
Foto: Mumemories/Shutterstock

Кontrolisani kvalitet vode za piće u skladu je sa Pravilnikom o zdravstenoj i hemijskoj ispravnosti vode za piće u vanrednim prilikama, napominju iz Naisusa, navodi se na sajtu grada Niš.

JКP „Naisus“ kontroliše svakodnevno 70 uzoraka vode na različitim lokacijama počev od izvorišta, preko pratećih objekata i rezervoara do krajnjih potrošača.

U Službi sanitarne kontrole sa laboratorijom „Naisusa“ izvrši se 40 uzorkovanja, dok se u Institutu za javno zdravlje Niš u vidu eksterne kontrole analizira voda sa dodatnih 30 lokacija.

Odluka o proglašenju vanredne situacije u oblasti vodosnabdevanja ostaje na snazi zbog najave meteorologa o naglom otopljenju koje može prouzrokovati ubrzano otapanje snega i povećanje mutnoće na izvorištima o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštavana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: