U nedelju festival "Me sem Šaban" na balkonu Niškog kulturnog centra

Tradicionalni festival "Me sem Šaban" u čast muzičke legende Šabana Bajramovića biće održan u nedelju 20. juna na platou ispred Niškog kulturnog centra u Ulici Stanoja Bunuševca.

Izvor: Niške vesti

Subota, 19.06.2021.

15:06

U nedelju festival
Foto: furtseff/Shutterstock

Festivalom će biti obeleženo 85 godina od rođenja ovog muzičkog velikana.

Ovaj kralj romske muzike je rođen u Nišu 1936. godine, a preminuo je 8. juna 2008. godine.

Manifestacija na terasi Niškog kulturnog centra počinje u 18 sati, za 19 časova je planiran nastup trubačkog orkestra Nebojše i Feta Sejdića, dok će od 19.30 nastupiti sastav "Crne Mambe", pod kojim imenom je grupa pratila Šabana Bajramovića na nastupima.

Jedan od organizatora, Nebojša Saitović, vođa benda "Crne Mambe" kaže da zapravo jun mesec prolazi u znaku ovog Nišlije koji je Srbiju glasom proslavio širom sveta.

"Mi smo kao Federacija romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata, 8. jun obeležili u humanitarnom karakteru tako što smo uz pomoć organizacija 'Anđeli čuvari' i 'Operimo ruke – otvorimo srce' poklonili niškoj deci iz pet opština aparate za dezinfekciju ruku, učila, igračke, garderobu i drugo. Sada se festival 'Me sem Šaban' održava po treći put jer prošle godine nije bilo moguće održati koncerte zbog koronavirusa, a i ove molimo sve koji dođu da proprate festival, da poštuju epidemiološke mere", kaže Saitović.

Pokrovitelj manifestacije je Gradska opština Palilula, prenose Niške vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: