Uvode naplatu grejanja po potrošnji - zamena ventila besplatna; "Zahtevi do prvog jula"

U Nišu će u stanovima korisnika besplatno biti zamenjeni ventili na radijatorima.

Izvor: RTS

Petak, 21.01.2022.

18:13

Uvode naplatu grejanja po potrošnji - zamena ventila besplatna;
Foto: Photo Oz/Shutterstock

Gradska Toplana sprovešće tu akciju kako bi se grejanje naplaćivalo po potrošnji, a ne po kvadratnom metru zagrevane površine.

Iz Toplane kažu da zainteresovani zahtev mogu da podnesu do prvog jula, kako bi se zamena ventila završila do početka sledeće grejne sezone.

Tehnički direktor JKP "Gradska toplana Niš" Darko Pejčić za RTS kaže da je dovoljno da građani podnesu zahtev za zamenu ventila na radijatorima.

Uslov je da se zameni i gornji i donji ventil i da taj gornji ventil bude pripremljen za termo glavu, odnosno da bude termostatski ventil, kao priprema za naplatu po potrošnji.

"Gradska toplana već nekih sedam-osam godina vrši naplatu po potrošnji. To je za sada samo na nivou toplotne podstanice, samo nekih desetak posto se vrši naplata bukvalno za svaki stan", ističe Pejčić.

Gradska toplana se trudi da stoprocentno pređe na obnovljive izvore toplotne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: