Subvencije za samozapošljavanje u Nišu: Koliko se može dobiti po kategorijama?

Broj nezaposlenih u Nišu se ove godine nije mnogo povećao u odnosu na prošlu godinu, kao što ni lane nije bilo drastičnog povećanja, koje se s obzirom na pandemiju moglo očekivati, izjavila je zamenica direktora Filijale u Nišu Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Vanja Stojković.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.04.2021.

16:49

Subvencije za samozapošljavanje u Nišu: Koliko se može dobiti po kategorijama?
Foto: Depositphotos/GoranJakus

Ona je na onlajn koneferenciji za novinare rekla da je naglo povećanje broja nezaposlenih zabeleženo samo od kada je najavljena isplata pomoći za nezaposlene.

Podsetila je da je ove godine na nivou NSZ obezbeđeno 5,7 milijardi dinara za aktivne mere zapošljavanja dok bi lokalne samouprave trebalo da učestvuju sa dodatnih 900 miliona dinara.

"NSZ je objavila 13 javnih poziva, od kojih je većina otvorena do kraja novembra a izuzetak su mere za osobe sa invaliditetom gde je rok kraj godine, kao i javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje koji je otvoren do 17. maja, dok je rok za javne radove 10. maj", precizirala je Stojković.

Načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo Nataša Tončev je pojasnila da poslodavci koji žele da učestvuju u programima za teže zapošljive kategorije nezaposlenih, moraju da ispunjavaju određene uslove, da budu solventni i da u prethodna tri meseca nisu smanjivali broj radnika.

Visina subvencija koje se daju zavisi od stepena razvijenosti kraja pa se može dobiti 200.000 do 240.000 dinara za pojedine kategorije nezaposlenih.

Rečeno je da se očekuje i veliko interesovanje za subvencije za samozaposljavanje, za šta se može dobiti 250.000 dinara odnosno 270.000 dinara koliko je predviđeno za osobe sa invaliditetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: