Za bolji kvalitet vazduha u Nišu 15,6 miliona dinara

Projekti za bolji kvalitet vazduha u Nišu, sanacija postojeće i izgradnja nove regionalne deponije sa reciklažnim centrom, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, pošumljavanje, uklanjanje deponija, uređenje zemljišta, teme su o kojima su razgovarale u Gradskoj kući gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sa njihovim saradnicima.

Izvor: ni.rs

Četvrtak, 15.04.2021.

10:03

Za bolji kvalitet vazduha u Nišu 15,6 miliona dinara
Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski upoznala je ministarku sa aktivnostima Grada Niša na zaštiti životne sredine u proteklih osam meseci, kao i sa aktivnostima na realizaciji dva velika kapitalna projekta koji se vrednuju u milionima evra i koji se realizuju uz podršku države: na sanaciji deponije, izgradnji nove regionalne deponije sa reciklažnim centrom u vrednosti od 33 miliona evra i na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u vrednosti od 50 miliona evra.

Dragana Sotirovski sa saradnicima predstavila je aktivnosti Grada Niša na poboljšanju kvaliteta vazduha i subvencijama koje je Grad Niš opredelio za građanstvo za priključenje na gasovodnu mrežu, kupovinu kotlova na pelet, uređenju biciklističkih staza,a zatim i za kupovinu bicikala.

Ministarka zaštite životne sredine je izrazila zadovoljstvo onim što Grad Niš čini na zaštiti životne sredine i istakla da je iz budžeta ministarstva Nišu dodeljeno 12 miliona dinara za zamenu individualnih ložišta i 3,6 miliona dinara za pošumljavanje, navodi se na sajtu grada Niša.

Prema rečima ministarke, individualna ložišta su jedan od većih zagađivača i želimo da motivišemo građane da pređu na ekološki čistije energente i na taj način doprinesemo da kvalitet vazduha bude značajno bolji.

Vujović je najavila raspisivanje konkursa za finansiranje uklanjanja manjih divljih deponija na vidljivijim mestima i konkurs za uređenje zemljišta. Ona je pozvala Grad Niš da prati te aktivnosti ministarstva i da iskoristi podršku države.

U razgovoru je istaknuto da zaštiti životne sredine moramo da budemo potpuno posvećeni i da je to oblast koja treba da ujedinjuje sve građane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: