Uspeo je: Japanac primio vakcinu u Nišu VIDEO

Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja, Japanac Asahi Takakomi, primio je vakcinu protiv koronavirusa u niškom Domu zdravlja.

Izvor: B92, TV Prva

Petak, 14.05.2021.

19:15

Uspeo je: Japanac primio vakcinu u Nišu VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Ministarstvo zdravlja odobrilo je vakcinaciju tog stranog državljanina, koji je izražio želju da se vakciniše baš u našoj zemlji.

"Veliko mi je zadovoljstvo što smo to omogućili državljaninu Japana, koji je prijateljska zemlja i koji je mnogo donirao Srbiji u najtežim trenucima. Mi smo morali da ispoštujemo određene protokole koji su bili neophodni za strane državljane", rekao je za TV Prva prof. dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš.

Podsetimo, Takakomi već tri godine obilazi Evropu biciklom, a pandemija koronavirusa poremetila je njegove planove jer granice sve teže prelazi.

Shvatio je da bi bilo dobro da primi vakcinu, ali je to bila nemoguća misija, sve dok u Makedoniji nije čuo da u Srbiji ima vakcina i da se vakcinišu i stranci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: