Tople probe u četvrtak i u Nišu: A koliki je račun za grejanje bio protekle godine?

Tople probe počinju u četvrtak, 7.oktobra, kažu iz Javno-komunalnog preduzeća "Gradska Toplana" u Nišu.

Izvor: jugpress.com

Sreda, 06.10.2021.

18:20

Tople probe u četvrtak i u Nišu: A koliki je račun za grejanje bio protekle godine?
Foto: Natee Meepian/Shutterstock

Radijatori će biti topli u ranim jutranjim satima, pa će se nadalje pratiti vremenski uslovi. Navode da su sve pripreme za početak grejne sezone završene do prvog oktobra, prenosi "Jug press".

"Hladne funkcionalne probe su završene, svi objekti su napunjeni, toplotni izvori su spremni za rad, toplovodi su provereni, sva curenja koja su potencijalno mogla da se dese uklonjena su tokom leta. Šta će biti u grejnoj sezoni videćemo. Kada uzmemo u obzir da ispod zemlje u gradu postoji 140 kilometara cevi neka havarija je uvek moguća. U protekloj grejnoj sezoni smo imali rekordno nizak broj intervencija, a ako se nešto desilo kvar je uklanjan u toku noći tako da ni jedan objekat nije bio u prekidu isporuke toplotne energije duže od četiri sata, a da je Toplana kriva za to", kaže Darko Pejčić, tehnički direktor JKP "Gradsks Toplana".

Iz "Gradske Toplane" dodaju da se raste i broj korisnika daljinskog grejanja u Nišu. Ove godine priključeno je 120.000 metara kvadratinih na toplovodnu mrežu, a očekuje se da do kraja grejne sezone bude ukupno 190.000 metara kvadratnih , dok je isključeno 7.300 metara kvadratnih.

"Trenutno radimo na priključenju Medicinskog fakulteta i studentskog doma koji se nalazi pored ovog fakulteta. U palnu je i da se na toplovod priključe Pravni i Ekonomski fakultet kao i zgrada Železnice koja se nalazi pored njih. U planu je priključak i nekih vrtića ali i stambenih zgrada koje se grade", dodaje Pejčić.

Iz Toplane napominju da prate vremensku prognozu, te da će obavestiti javnost ukoliko vremenski uslovi budu zahtevali da grejna sezona počne i pre 15. oktobra.

Što se tiče računa za grejanje, poslednjih godina se beleži blago pojeftinjenje- tako da je račun za prosečan stan od 55 kvadrata za grejnu sezonu 2019/2020. godinu iznosio 4 638 dinara, a prethodne godine 4 418 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: