Niš - Društvo - B92 Lokal

"Presretač" sa radarom uskoro na ulicama

Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša uručila je Saobraćajnoj policiji u Nišu donaciju u vrednosti od 3,5 miliona dinara. Donacijom je obuhvaćena i oprema za vozilo "presretač" koje će se uskoro naći na niškim ulicama.

Izvor: Niške vesti Niš
Podeli
Ilustracija: Schmidt_Alex/Shutterstock
Ilustracija: Schmidt_Alex/Shutterstock

"Program Saveta za bezbednost saobraćaja svake godine značajan deo sredstava planira za opremanje i rad Saobraćajne policije. Oprema koju smo nabavili po programu Saveta u vrednosti je od 3,5 miliona dinara. Na ovaj način doprinosimo boljem, kvalitetnijem i efikasnijem radu Saobraćajne policije u gradu. Radi se o opremi koja je njima neophodna za rad, a posebno bih izdvojila opremu koja se odnosi na testiranje korišćenja psihoaktivnih supstanci u toku vožnje jer smo svedoci da na terenu često imamo takve slučajeve kada su u pitanju nesavesni vozači", kazala je Vladislava Ivković, prenose Niške vesti.

Dodala je da je kroz program Saveta nabavljena i oprema za vozilo "presretač".

"U pitanju je radar koji je već upućen na montiranje, a uskoro će se i tako opremljeno vozilo naći na niškim ulicama koje će biti u funkciji bezbednog odvijanja saobraćaja", istakla je Ivkovićeva.

Prema njenim rečima, program Saveta za 2022. godinu je već donet i ukupna vrednost programa je 95 miliona dinara. Od tih sredstava preko 13,5 miliona se opredeljuje za rad Saobraćajne policije.

"Time ukazujemo na neophodnost kvalitetnog opremanja Saobraćajne policije u cilju njihovog što efikasnijeg postupanja na terenu", dodala je Ivkovićeva.

Major Nenad Živković, načelnik odeljenja Saobraćajne policije u Nišu je naglasio da će nabavka ove opreme u mnogome olakšati rad policijskih službenika odeljenja Saobraćajne policije.

"Prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja pripadnici Saobraćajne policije biće mnogo vidljiviji za učesnike u saobraćaju, a samim tim će bezbednost biti na višem nivou. Nabavljen je i uređaj za detektovanje psihoaktivnih supstanci kod vozača. Mi već imamo jedan ovakav uređaj, ovo je drugi i imaćemo mogućnost da pokrijemo veći broj vozača", kazao je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.