Počeli Dani turizma "Biram Srbiju" u Nišu

Atraktivne destinacije, gastronomske specijalitete koje treba probati, ali i avanture i prizore koje treba obići, predstaviljaju brojne turističke organizacije iz Srbije na Danima turizma, koji se održavaju od 6. do 8. septembra u parku Sedmi juli u Nišu, saopštili su iz TOS-a.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.09.2021.

09:40

Počeli Dani turizma
Ilustracija: Depositphotos/stoyanh

Turistička manifestacija "Biram Srbiju" ima za cilj da se posetioci upoznaju sa turističkim potencijalima Srbije, ali i da promoviše grad na Nišavi.

Pomoćnica direktora TOS Vesna Raca Radisavljević navela je da je brojem turista i noćenja na destinacijama u Srbiji ove godine mogu da budu zadovoljni i domaćini, ali i država.

"Turizam je, uprkos nezamislivim izazovima, pokazao da je izdržljiv i da ume da sačuva posebnost i atraktivnost čak i u vremenu krize“, rekla je Radisavljević.

Učesnici manifestacije "Dani turizma" složili su se da su ovakvi događaji dobra prilika da se okupe kolege iz cele Srbije, razmene iskustva i naprave planovi za predstojeći period, ali i da se upoznaju sa problemima kolega iz regiona.

Direktor Turističke organizacije Severne Makedonije Ljupčo Janevski poručio je da je pandemija teško pogodila turizam u toj zemlji i da se sa nestrpljenjem očekuju trenutak kada će započeta saradnja Srbije i Severne Makedonije kroz nastupe na trećim tržištima, biti nastavljena.

Saopšteno je da je Turistička organizacija Grada Niša ovim povodom pripremila sadržajan program, izložbu i panele, kao i predavanja kojima će ova nedelja posvećena turizmu biti upotpunjena.

Manifestaciji "Dani turizma" u Nišu prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Žikica Nestorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: