Niš - Društvo - B92 Lokal

"Ovde smo imali mnogo problema, a sada je sve potpuno uređeno"

U Gradskoj opštini Niška Banja trenutno se radi rehabilitacija dela Ulice Gorana Nikolića uz samo korito Kovanlučkog potoka u novom centru Niške Banje. Na istom potezu će se raditi i dvosmerni most sa trotoarima.

Izvor: Niške vesti Niš
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, mrak.hr
Ilustracija: Depositphotos, mrak.hr

Radove koji se sutra završavaju obišli su danas gradski i opštinski čelnici.

"Ovde smo imali mnogo problema i totalno neuređen deo Kovanlučkog potoka, a sada je ovaj deo potpuno uređen. Korito je urađeno u kamenu i napravljen je kontra pad jer se tu zadržavala voda. Ostalo je još da se uradi deo rehabilitacije Ulice Školske česme, a Zavod za urbanizam Grada Niša je uradio kompletan projekat, s obzirom na to da je ova ulica danas mnogo frekventnija u odnosu na raniji period. Urađen je projekat za izgradnju trotoara. Novi centar Niške Banje se sada uređuje uz pomoć Grada Niša", istakao je predsednik GO Niška Banja Dušan Živković.

Dodao je da su ovako mali projekti važni za uređenje Banje u očekivanju realizacije velikih projekata kao što su Botanička bašta, Akva park i Kulište.

"Radovi koji su trenutno sada u toku biće gotovi za jedan dan, a u ulici koja se nasipa grebanim asfaltom već su postavljena dva letnjikovca. Rehabilitacija Ulice Školska česma biće gotova do kraja godine", kazao je Živanović, prenose Niške vesti.

Kako je najavljeno, putni pravac u Niškoj Banji koji se sada radi, biće jedan od 18 koji će biti posipan grebanim asfaltom, a ukupna dužina iznosiće 7 kilometara grebanog asfalta u ovoj opštini.

Iz Puteva Srbije je stigao i nalog za veliki i važan putni pravac od Ostrovice do Ravnog Dola na kome radove finansira Republika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.