Niš se našao na listi potcenjenih balkanskih gradova koje treba posetiti

Čuveni američki biznis magazin Forbes objavio je listu "Pet potcenjenih gradova koje treba posetiti širom Balkana" na kojoj se nalazi i grad Niš. Tu su još i Varnava u Bugarskoj, Berata u Albaniji, Ohrid u Severnoj Makedoniji i Doboj u Bosni i Hercegovini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2022.

08:42

Niš se našao na listi potcenjenih balkanskih gradova koje treba posetiti
Foto: Depositphotos/stoyanh

"U južnim krajevima Srbije, grad Niš je dom velikog broj rimskih careva, a legendarni Konstantin Veliki bio je jedan od mnogih vladara koji potiču iz tog grada. U modernom dobu postoji bogat niz istorijskih građevina i znamenitosti koje treba otkriti, u rasponu od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele kule, građevine ukrašene lobanjama srpskih pobunjenika koji su izgubili živote u neuspelom ustanku protiv Osmanskog carstva. Pored bogatstva istorijskih atrakcija, Niš je takođe dom predivne hrane, sa velikim brojem vrhunskih restorana koji rade u centru grada", navodi se u tekstu o Nišu, prenosi jugpress.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: