Niš postaje sedište Nacionalnog gimnastičkog centra?

Grad Niš je spreman da postane sedište Nacionalnog gimnastičkog centra koji bi bio izgrađen uz pomoć Međunarodne gimnastičke federacije, rečeno je u razgovoru zamenice gradonačelnice Dušice Davidović, glavnog gradskog urbaniste Tanje Obradović i gradskog većnika Aleksandra Stojičića sa predsednikom Međunarodne gimnastičke federacije Vatanabeom Morinarijem i predsednikom Gimnastičkog saveza Srbije prof. dr Sašom Veličkovićem.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2021.

08:56

Niš postaje sedište Nacionalnog gimnastičkog centra?
Foto: Grad Niš

Za izgradnju Nacionalnog gimnastičkog centra u Nišu zainteresovan je Gimnastički savez Srbije, dodaje se u saopštenju gradske uprave.

Veličković je u obrazlaganju inicijative, zašto je dobro da to bude baš Niš, naveo da gimnastika u Nišu ima dugu tradiciju, zapažene rezultate, stručni kadar i povoljan strategijski položaj koji bi doprineo razvoju gimnastike u ovom delu Balkana.

Dušica Davidović poručila je da Niš sa zadovoljstvom prihvata inicijativu i predlog jednog takvog projekta.

Takođe, u razgovoru je bilo reči o mogućoj lokaciji na kojoj bi se gradio Nacionalni gimnastički centar koju je Morinari obišao sa domaćinima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: