Niš - Društvo - B92 Lokal

Japanac stigao u Niš - zbog vakcine: Potrebna mu je da bi nastavio putovanje biciklom kroz Evropu VIDEO

Japanac Asahi Takakomi već pet dana u Nišu pokušava da dobije vakcinu protiv koronavirusa.

Izvor: B92, TV Prva Niš
Podeli
Foto: Printskrin, TV Prva
Foto: Printskrin, TV Prva

On već tri godine obilazi Evropu biciklom, a pandemija koronavirusa poremetila je njegove planove jer granice sve teže prelazi.

Shvatio je da bi bilo dobro da primi vakcinu, ali je to bila nemoguća misija, sve dok u Makedoniji nije čuo da u Srbiji ima vakcina i da se vakcinišu i stranci.

Ipak, ispostavilo se da i to nije baš jednostavno.

"Želim da dobijem vakcinu. Puno sam istraživao i došao do informacije da je možda baš Srbija najbolja zemlja za vakcinaciju, to je najvažniji razlog zbog koga sam došao. Za sada mi to nije uspelo, išao sam u dva zdravstvena centra, ali izgleda da trenutno stranci ne mogu da se vakcinišu", kaže za TV Prva Takakomi.

U Domu zdravlja u Nišu kažu da se pravila nadležnog ministarstva o vakcinaciji moraju poštovati, ali veruju da će ovaj Japanac uskoro dobiti vakcinu.

"Ja sam obavestio pre dva dana novinare da je njegovo pravo da se prijavi eUpravi. Čuo sam, nezvanično, da se on prijavio, očekujemo da stigne poziv jer se takvi pozivi rešavaju u roku od 24 sata. Mi još nismo to dobili, ali mislim da ćemo to u narednom periodu sigurno pozitivno razrešiti i sigurno ćemo ga vakcinisati. Možda ne danas, ali sutra - nadam se da će to pozitivno biti rešeno", kaže direktor DZ Niš prof. dr Milorad Jerkan.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu