Niš - Društvo - B92 Lokal

Gradski krizni štab doneo mere: Među njima i regulisanje dolaska na groblje

Gradski krizni štab je doneo mere koje bi trebalo da doprinesu smanjenju širenja korona virusa jer epidemiološka situacija postaje sve teža, a neke od njih su i zabrana rada auto i buvlje pijace u naredna dva vikenda.

Izvor: Niške vesti Niš
Podeli

“Dakle, dva naredna vikenda ove pijace neće raditi. Naloženo je i JKP “Tržnica” da kontroliše nošenje maski i uopšte zaštitne opreme na zelenim pijacama. To se odnosi i na prodavce i na kupce”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, prenose Niške vesti.

Gradski krizni štab je naložio i JKP “Gorica” da reguliše dolazak građana na Novo groblje danas i sutra budući da su zadušnice.

"Njihov zadatak biće da podsete građane da je na otvorenom dozvoljeno okupljanje do pet ljudi. To govorim pre svega zbog sahrana i parastosa”, dodala je Sotirovski.

Naglasila je da će u gradu ponovo biti postavljena sredstva za dezifekciju.

“To su neke od mera koje smo mi doneli, a epidemiolozi smatraju da za sada nema razloga da pojedine službe šaljemo da rade od kuće. Videćemo kakve će mere doneti republički krizni štab koje smo mi, takođe, dužni da poštujemo”, zaključila je Sotirovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 220 idi na stranu