Da li je moguće rešiti slučaj strane državljanke u Nišu? VIDEO

Od kada se u toku putovanja kroz našu zemlju, državljanka Bugarske Borjana Vodičenska Ostojić, neočekivano porodila u Nišu oktobra prošle godine, njen život se promenio iz korena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2023.

14:09

Da li je moguće rešiti slučaj strane državljanke u Nišu? VIDEO

Borjana i njena beba ne mogu da napuste našu zemlju, jer im je za povratak potrebna saglasnost njenog supruga iz Srbije, za kojeg kaže da je nestao bez traga i glasa. U rešavanja ovog problema uključio se Centar za socijalni rad u Nišu i Ministarstvo za brigu o porodici. Borjana će uskoro biti smeštena u Materinski dom u Beogradu. Stručni tim Centra za socijalni rad u Nišu u saradnji sa policijom, ministarstvom za brigu o porodici, kao i Materinskim domom, intenzivno radi na zbrinjavanju mame i deteta, a potom i na prikupljanju potrebne dokumentacije kako bi one mogle da odu u Bugarsku. Kada će Borjana moći da se vrati u Bugarsku, kao i još informacija o ovoj temi pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: