Leskovac - Ekonomija - B92 Lokal

Uskoro rekonstrukcija putnih pravaca Leskovac - Lebane i Leskovac - Vučje

Prioritet lokalne samouprave grada Leskovca u narednom periodu biće rekonstrukcija putnih pravaca Leskovac - Lebane i Leskovac - Vučje.

Izvor: k-1tv.rs Leskovac
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, mrak.hr
Ilustracija: Depositphotos, mrak.hr

Ove investicije ocenjene su i kao ključne u Jablaničkom okrugu, prenosi leskovačka TV K-1 .

S obzirom na to da je deonica od Leskovca do opštine Lebane u vrlo lošem stanju, neophodna je njena rekonstrukcija koja je, kako je istakao gradonačelnik, Goran Cvetanović, već dogovorena sa državnim vrhom.

Kada je u pitanju izgradnja puta ka Vučju u dužini od 12 kilometara, Republika Srbija će u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Leskovca uložiti više od pet miliona evra.

Slika putne infrastrukture u Leskovcu konstantno se menja nabolje. Lokalna samouprava je do sada završila put prema Vlasotincu, vredan skoro dva miliona evra. Takođe, rekonstruisan je i put ka Bogojevcu, kao i relacija Leskovac - Pečenjevce - Lipovica, odnosno put ka Nišu, a prema rečima gradonačelnika, u planu je i izgradnja deonice ka Bojniku.

Tehnička direktorka Javnog preduzeća "Urbanizam i izgradnja", Ljiljana Mihajlović, naglasila je da su u toku radovi kako na rehabilitaciji kolovoza od Živkova do Pečenjevca, tako i na postavljanju završnog sloja asfalta kod naselja Bobište.

Grad Leskovac je do sada uložio milijardu i osam stotina miliona dinara u putnu infrastrukturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.