Utrostručen broj pregleda na leskovačkoj psihijatriji

U Službi za psihijatriju Opšte bolnice Leskovac ovih dana se obavlja i po 50 pregleda dnevno što je, prema rečima lekara, tri puta više nego pre pandemije korona virusa.

Izvor: Resetka.rs

Utorak, 22.06.2021.

12:18

Utrostručen broj pregleda na leskovačkoj psihijatriji
Foto: Depositphotos/Syda_Productions

Kako objašnjava direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević, povećao se pre svega broj pacijenata sa anksioznošću izazvanom posledicama pandemije.

"I ranije smo upozoravali da će korona ostaviti duboke posledice na mentalno zdravlje stanovništva. Situacija je takva kakva jeste, i trudimo se da izađemo u susret svima", kaže Dimitrijević.

Dodaje da je povećan broj pregleda i na ostalim odeljenjima od kako se bolnica polako vraća u normalu, prenosi resetka.rs.

"Laboratorija je uvek puna, na rendgenu je već danima gužva, a posle godinu dana je počela da radi i fizikalna terapija. Verujte, trenutno nam je teže da se vratimo u normalu nego da ponovo uđemo u kovid sistem", ističe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: