Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Osvetljenje u bojama zastave Srbije? Most će biti rekonstruisan do kraja 2022.

Sarajevski most na ulazu u Grdeličku klisuru biće rekonstruisan u potpunosti do kraja 2022. godine, izjavio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Izvor: Beta Leskovac
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/val_th
Ilustracija: Depositphotos/val_th

On je na naučnom simpozijumu u Narodnom muzeju u Leskovcu kazao da će za rekonstrukciju Sarajevskog mosta i njegovog osvetljena Vlada Srbije izdvojiti četiri miliona evra.

"Istorijski trenuci i vreme kroz koje smo prošli, naročito u novijim, savremenim ratovima, pokazuju da je to mesto stradanja naših učenika, studenata, sugrađana", kazao je Cvetanović.

On je dodao da će osvetljenje ličiti na ono koje ima most iznad reke Vrle kod Vladičinog Hana, a taj most, jedan od najdužih u zemlji, noću je osvetljen u bojama zastave Srbije.

"Biće osvetljen u istom nivou, a možda i više, jer žrtve i naš narod tako nešto i zaslužuju", rekao je Cvetanović.

NATO avijacija je nakon bombardovanja železničkog mosta 12. aprila 1999. godine, na kome je pogođen voz i u kome je stradalo 15 putnika, a ranjeno na desetine, nastavila da bombarduje i betonski most preko auto-puta Niš-Skoplje sve dok ga u potpunosti nije srušila.

Po završetku tromesečnog bombardovanja tadašnje Jugoslavije, vlasti su na istom mestu ubrzo podigle drugi most, ali je evidentno da je njemu danas potrebna rekonstrukcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.