Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Leskovac: "Samo oprezno"

Gotovo svakodnevno čitaoci "Stava" redakciji šalju slike sa pružnog prelaza prema naselju Podrum u Leskovcu gde je rampa uvek podignuta dok voz prolazi.

Izvor: stav.life Leskovac
Podeli
Ilustracija: Deposithotos/joyfull
Ilustracija: Deposithotos/joyfull

Ovaj pružni prelaz veoma je frekventan, jer povezuje Leskovac ne samo sa pomenutim naseljem već i opštinom Vlasotince i izlazom na auto-put.

Signalizacija ne funkcioniše već više meseci, pa vozači burno reaguju i ne mogu da veruju da problem ne može da se reši, prenosi navedeni portal.

Kako kažu, mašinovođe znaju da ove rampa ne rade i sa neke udaljenosti signaliziraju zvukom sirene da nailaze, ali i da uvek postoji opasnost da neko strada.

O ovom problemu pomenuti medij pisao je više puta pa i kada su imali prilike da razgovaraju sa nadležnima iz Želenica Srbije, međutim i tada im je predstavnik ovog preduzeća Ivan Spasić rekao da je na elektrotehničkom delu same signalizacije sve ostalo staro, te da ništa nije rađeno i da će sa novim remontom pruge najverovatnije biti postavljena i nova oprema.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je upoznat sa ovim problemom i pre oko mesec dana je rekao da je već vodio razogovore, te da za rešavanje nekih problema treba i neko vreme.

Dok ne dođe vreme da se ovaj, ni malo beznačajan problem reši, samo oprezno, savetuju sa tog portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.