Leskovac: Počeo 12. Međunarodni festival folklora trećeg doba

Okupljanjem ispred leskovačkog Udruženja penzionera i tradicionalnim defileom učesnika ulicama grada, počeo je 12. Međunarodni festival folklora trećeg doba.

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2021.

15:41

Leskovac: Počeo 12. Međunarodni festival folklora trećeg doba
Foto: krsmanovic/shutterstock

Posle godinu dana pauze zbog pandemije, članovi folklornih sekcija 1o udruženja iz Srbije i Makedonije, ponovo su se okupili u Leskovcu, željni druženja koje im je korona uskratila.

"Znamo da epidemiološka situacija nije najbolja, alli mi smo svi vakcinisani i revakcinisani, a potrudili smo se i da mere budu maksimalno ispoštovane. Uželeli smo se druženja, igre i pesme i jedna smo čekali da nam prijatelji dođu. Na 12. Festivalu učestvuje oko 100-ak penzionera iz osam srpskih gradova i dve opštine iz Severne Makedonije. Odlučili smo da ove godine manifestaciju održimo u pozorištu, jer naše matične prostorije, zbog rekonstrukcije svojih, već izvesno vreme koristi FOND PIO", ističe predsednik leskovačkog udruženja, Bratislav Zdravković, prenosi Dnevnik Juga.

Zamenica gradonačelnika, Lidija Dimitrijević je, otvarajući Festival naglasila da je on promocija radosti, vitalnosti, elana i energije trećeg doba.

"Svi vi koji ste danas ovde, primer ste da starost može biti vesela i lepa i da su svaka bora i iskustvo, ustvari neizmerno bogatstvo. Hvala vam što svojim angažovanjem i optimizmom dajete primer mladima kako treba živeti, družiti se, razmenjivati iskustva i stvarati nova prijateljstva. Naši penzioneri su najzaslužniji građani, jer su gradili i stvarali ovo društvo i naša je obaveza da nastavimo njihovim putem i obezbedimo bolju budućnost za sve nas".

Osim folklorne grupe "Sava Čokot", kojom se predstavio Leskovac, igrali su, pevali i družili se i penzioneri iz Kavadaraca, Kumanova, Zaječara, Kragujevca, Boljevaca, Smederevske Palanke i Vranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: