Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Kanjon reke Vučjanke do kraja godine postaje zaštićeno područje

"Razgovarao sam sa direktorom Zavoda za zaštitu prirode iz Niša, koji mi je rekao da oni već dve godine rade na tome i da će kanjon reke Vučjanke do kraja godine biti zaštićen", najavio je direktor Turističke organizacije grada Leskovca Nebojša Kocić.

Izvor: Jugmedia Leskovac
Podeli
Foto: Shutterstock/Jovana Nesic
Foto: Shutterstock/Jovana Nesic

Najnovije vesti iz Leskovca čitajte ovde.

Kako je objasnio, postoje tri kategorije zaštite, a ono što je bitno je da kada su prve dve kategorije u pitanju, to se odnosi na to da sve što bi radili u kanjonu reke Vučjanke morali bi da se obraćaju Ministarstvu za ekologiju.

"Ukoliko je treća kategorija zaštite, što bi možda nama najviše odgovaralo kao gradu je da se srede staze za šetanje, biciklističke staze, table i tako dalje, a tu već grad odlučuje šta će i kako će, kojom dinamikom da se radi", dodao je Kocić.

Po njegovim rečima, oni će zatim razgovarati sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, pa ukoliko postoji mogućnost, a Kocić misli da tu neće biti problema, jer onda ne bi bila potrebna neka velika novčana sredstva.

"Lično mislim da će biti ta treća kategorija i da će grad učestvovati, nisu neka velika sredstva potrebna. I ribolovci su jako zainteresovani, tamo ništa nije slučajno napravljeno, druga po mekoći je reka Vučjanka", istakao je.

Pored ribolovaca, pridružiće im se i planinarsko društvo, a uključiće se takođe i ljudi iz Vučja da se saniraju vodenice.

"Svi smo se umrežili da to uradimo", naglasio je direktor TOL-a, piše Jugmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.