Fakultet u Leskovcu ove godine bez samofinansirajućih studenata

Prijavljivanje za polaganje u prvom upisnom roku na Tehnološkom fakultetu u Leskovcuje od 21. do 26. juna, dok će budući brucoši prijemni istit polagati 29. juna u 10 sati.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

11:44

Fakultet u Leskovcu ove godine bez samofinansirajućih studenata
Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia

Kako za STAV kaže dekan Tehnološkog fakulteta u Lerskovcu,mesta ima za 120 studenata i svi oni školovaće se o trošku države, odnosno, ove godine neće se upisivati samofinasirajući studenti.

Budući brucoši mogu da konkurišu na sledećim smerovima osnovnih studija -Prehrambena tehnologija, Biotehnologija Farmaceutsko-kozmetičko inženjerstvo, Organska hemijska tehnologija i polimerno inženjerstvo, Ekološko inženjerstvo, Tekstilno inženjerstvo, Industrijski dizajn tekstilnih proizvoda, prenosi stav.life.

„Studije će moći da upišu i tri studenta po afirmativnim mestima, odnosno, jedno invalidno lice, jedno lice Romske nacionalnosti i jedno koje je državljanin republike Srbije, a završilo je srednju školu u inostranstvu.Na prijemnom ispitu polagće se matematika, fizika, hemija i crtanje za studente koji žele da upiđu dizajntekstilnih proizvoda. Jedinstvena rang lista biće objavljena 30. juna, a konačna 2. jula. Od 5. do 8. jula izvršiće se upis budućih stidenata na našem fakultetu“ kaže Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: