Podigla i cenu kvadrata: U toku gradnja vredna 150 miliona dinara

Počela je da se gradi jedna od pet pristupnih saobraćajnica za novi stadion u Kruševcu, na lokaciji Stari aerodrom, a reč je o zajedničkim ulaganjima Ministarstva privrede i lokalne samouprave od oko 151 milion dinara.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 20.09.2021.

11:17

Podigla i cenu kvadrata: U toku gradnja vredna 150 miliona dinara
Ilustracija: Stockr/Shutterstock

U toku je druga faza gradnje, započeta nakon završetka zemljanih radova, pišu Novosti.

"Sa ovom saobraćajnicom zaokružićemo i kompleks Starog aerodroma, uslediće i investicija Ministarstva omladine i sporta, koji doniraju tartan za atletsku stazu, dok će fudbalski savezi Srbije i Rasinskog okruga donirati veštačku travu", navodi gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Sa Tehnogradnjom doo, lokalna samouprava potpisala je ugovor o izgradnji prateće infrastrukture za stadion, pripremne radove na izgradnji atletske staze i terena. Ugovorena vrednost je oko 25 miliona dinara, a taj iznos obezbeđen je iz budžeta grada. Stadion će, prema informacijama iz javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje, imati kapacitet od 1.300 sedišta na tribinama i četiri prilaza, od čega su tri za pešake. Predviđeno je da lokacija ima 98 parking-mesta.

Centar 3 prostiraće se na površini od 27 hektara

Stadion, na kojem će trenirati FK Jedinstvo 1936, kao i sportisti školskog uzrasta, fudbaleri i atletičari, nije i jedini objekat koji se gradi u okviru stambeno-poslovnog naselja na oko 2,5 kilometra od centra Kruševca. U prethodne tri godine ulagalo se u nove saobraćajnice, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, rasvetu...

"U 2020. godini završene su saobraćajnice sa infrastrukturom u okviru faze 1, vrednosti 126 miliona dinara, dok se u novoj fazi gradi pet saobraćajnica, kružni tok, trotoar, biciklističke staze", napomenula je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

"Centar 3" kako se drugačije naziva lokacija Starog aerodroma, prostiraće se na površini od 27 hektara i prema planu je pored već dva komercijalna kompleksa, predviđeno da sadrži oko 8.000 jedinica stambenog prostora, obrazovne i verske objekte, park, igralište.

Planirano je i da na istom prostoru bude podignuta zgrada Osnovnog i Višeg suda.

Gradnja podigla cenu kvadrata

Placevi u naseljenom mestu Mudrakovac, koji su graniči sa kompleksom Starog aerodroma planuli su prethodnih godina. Kada je postalo jasno da se Kruševac širi uz Bruski put, ka Kopaoniku, tada su skočile i cene zemljišta. Meštani Mudrakovca kažu da se ar prodavao i po ceni većoj od 1.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: