Kruševac - Ekonomija - B92 Lokal

Ove godine prioriteti Rosulje i Moravski koridor

Na području Kruševca tokom ove godine planiran je nastavak započetih investicija i više novih. Od kapitalnih - završetak Aerodroma Rosulje i izgradnja Moravskog koridora.

Izvor: RTK Kruševac
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, mike_kiev
Ilustracija: Depositphotos, mike_kiev

Plodonosna i uspešna bila je 2021, a u ovoj godini biće još više investicija i više posla, prenosi RTV Kruševac. Prema najavi glavnog gradskog urbaniste Vojkana Tutulića, najpre sledi završetak započetih investicija i to prvo u Novom naselju i Ulici Svetog Save. U ovoj ulici sada je i nov režim saobraćaja, tako da vozači treba da obrate pažnju - nekoliko ulica u Novom naselju sada su jednosmerne.

Od najvećih investicija u Kruševcu slede radovi na završetku aerodroma Rosulje, koji se tiču postavljanja veštaškog sloja na poletno sletnoj stazi i izgradnje rezervoara za prihvat viška atmosferskih voda, takozvane retenzije.

Prvi avioni sa aerodroma "Rosulje" poleću u aprilu?

Od kapitalnih investicija sledi izgradnja regionalne deponije, to jest, Centra za upravanje komunalnim otpadom, kao i izgradnja Moravskog koridora. Kruševac ima izuzetnu saradnju sa Behtel Enkom, a prema rečima Tutulića, grad je dobar domaćin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.