Novoprojektovani sportski centar u Kruševcu imaće sportsku halu, dečiju igraonicu i fudbalski teren

Grad Kruševac je raspisao javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju Sportskog centra "Lazarevski".

Izvor: eKapija

Petak, 08.07.2022.

20:39

Novoprojektovani sportski centar u Kruševcu imaće sportsku halu, dečiju igraonicu i fudbalski teren
Ilustracija: Depositphotos/Krivosheevv

Kako je navedeno urbanističkim projektom obuhvaćena je katastarska parcela površine od 7.759 kvadrata, a obrađivač UP je Centar za urbani razvoj i arhitekturu Paradigma iz Kruševca, prenosi Ekapija.

"Na parceli su se ranije nalazili objekti preduzeća Zadrugar sa namenom vezanom za poljoprivrednu delatnost. Ovi objekti su u ruševinama i vide se samo nadzemni delovi temelja tih objekata. Od objekata u okviru ranijeg kompleksa na parceli se nalazi objekat za proizvodnju stočne hrane, spratnosti P+Pk, kao i objekat trafostanice TS 10/04kV "Mlin Zadrugar". Parcela je ograničena saobraćajnicama sa svih strana - ulicom Volterovom i ulicom Metohijskom i pristup je moguć sa svih strana", navedeno je.

Ovim urbanističkim projektom planirana je izgradnja: sportska hala – tip "balon"; ugostiteljski objekat – kafić; dečja igraonica.

Planirana je rekonstrukcija: rekonstrukcija postojećeg objekta za proizvodnju stočne hrane (P+Pk) sa pretvaranjem usvlačionicu (P).

Planirana je i izgradnja: otvoreni fudbalski teren; dva kontejnera – svlačionice uz fudbalski teren.

Kako bi se omogućilo funkcionisanje objekata i kompleksa u celini planirana je izgradnja otvorenog parking prostora, platoa za okupljanje sportista i pešačkih komunikacija u okviru lokacije sportskog centra, dok se slobodne površine uređuju zelenilom.

Ukupna bruto površina sportske hale - balona iznosi 952,2 kvadrata, a dečije igraonice sa otvorenom terasom od 603,2 kvadratna metra. Fudbalski teren je postavljen u centralnom delu kompleksa sa savremenom podlogom od veštačke trave.

Ugostiteljski objekat – kafić sa otvorenom terasom je projektovan u veličini od 211,4 kvadrata, dok je ukupna površina svih objekata 7.609 kvadrata.

Urbanističkim projektom se daje mogućnost fazne izgradnje kompleksa u celini, dok izgradnja projektovanih objekata nije međusobno uslovljena i izgradnja svakog objekta ponaosob se predviđa u jednoj fazi.

Javni uvid kao i prijem predloga i sugestija na urbanistički projekat je moguć do 13. jula, piše portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: