Kruševac: U toku radovi na gradnji pet ulica na lokaciji "Stari aerodrom“, rok 90 dana

U toku su radovi na izgradnji pet ulica na lokaciji "Stari aerodrom".

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2021.

15:14

Kruševac: U toku radovi na gradnji pet ulica na lokaciji
Ilustracija: Shutterstock/Stockr

Ekipe kruševačke Tehnogradnje za realizaciju projekta imaju 90 radnih dana.

Radovi na lokaciji počeli su 29. juna. Kako piše RTK, ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi će biti završeni i pre roka.

Po planu teku zemljani radovi koji uključuju i pripremu za infrastrukturne priključke kao i atmosfersku kanalizaciju. Predviđen je i jedan kružni tok. Ulice će biti deo pristupnih saobraćajnica preme stadionu koji se gradi u ovom delu grada. Sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta, 65 miliona, i ministarstva privrede, 65 miliona dinara, dakle po oprobanom modelu po kom su urađene ulice oko spomenika knezu Lazaru. Prostornim planom za lokaciju "Stari aerodrom“ predviđena je izgradnja komercijalnih i stambenih objekata.

Infrastrukturni radovi izvode se po planu i programu razvoja mesnih zajednica i u Kobilju. U ovom selu gradi se put u dužini od 2,8 kilometra. Radove čija je vrednost 28 miliona dinara, izvode ekipe Kruševacputa, a paralelno se gradi put koji će, preko Kose Lovci spojiti sela Stanci i Zdravinje. Vrednost radova na ovoj deonici je 56 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Javnog preduzeća putevi Srbije.

Pored izgradnje puteva, uskoro će početi radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Doma kulture u Kobilju, čija je vrednost 2,4 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: