Društvo 1

01.06.2024.

22:01

Kraj Moravskog koridora gradiće se izletište: U planu jezero, tereni, šetalište...

Grad Kruševac bi u narednim godinama mogao da dobije izletište kraj Moravskog koridora.

Izvor: TV Plus Kruševac

Kraj Moravskog koridora gradiće se izletište: U planu jezero, tereni, šetalište...
Trong Nguyen/Shutterstock

Podeli:

Kako prenosi TV Plus Kruševac, ideja je da se na mestu iskopa peska formira jezero sa pratećom infrastrukturom. To područje bilo bi transformisano u izletište sa brojnim rekreativnim i drugim sadržajima kao što su uređenje plaža, šetališta, biciklističkih staza i izgradnja sportskih terena.

Realizacija ovog projekta zavisiće od dinamike završetka Moravskog koridora i dodatnih studija izvodljivosti. Zamisao je da se taj prostor, kada bude bio uređen, koristi za praznike, kao što je prvomajski uranak, ali i za odmor i rekreaciju vikendom.

Kako su naveli iz Grada Kruševca za ovu televiziju, trenutno se projekat razrađuje i u toku su razgovori kako bi se utvrdilo šta sve grad treba da preduzme kako bi počelo konkretno sprovođenje projekta.

Takođe, ideja je da se projekatom obezbedi novi prostor za rekreciju, a osim toga, njegovim sprovođenjem očekuje se i pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju kroz razvoj turizma.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

1 d

Servisne informacije

Potpuno izmenjen režim rada gradskog prevoza

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Mihajla Pupina (gledano u smeru ka Terazijskom tunelu), od 12. jula, od 22 časa do 14. jula, do 22 časa, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

15:10

13.7.2024.

1 d

Podeli: