Kruševac - Društvo - B92 Lokal

Uklanjanje divljih deponija u Kruševcu: Ciljevi su očuvanje životne sredine i prirodnih lepota FOTO

Grad Kruševac i Ministarstvo zaštite životne sredine, potpisali su Ugovor o uklanjanju divljih deponija.

Izvor: B92.net Kruševac
Podeli
Foto: Grad Kruševac
Foto: Grad Kruševac

Najnovije vesti iz Kruševca čitajte ovde.

Ukupan iznos sredstava je 2.918.473,80 dinara, od čega je učešće Grada blizu milion dinara, ostalo sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine, saopštila je Gradska uprava.

"Na deset lokacija u gradu uklanjaće se deponije i to: Kaonik, Kukljin, Globoder, Globoder 2, Mačkovac, Panjevac, put Parunovac – Veliko Golovode, Rasadnik, Mudrakovac, Bukovica. Ukupna količina smeća koja će biti uklonjena je oko 1.300 metara kubnih.

Smanjenje broja registrovanih deponija, kao i divljih, je na teritoriji Grada Kruševca jedan od prioriteta u Lokalnom programu zaštite životne sredine Grada za period 2015-2024 godine.

"Uklanjanjem divljih deponija postiže se očuvanje životne sredine i prirodnih lepota, odgovorno upravljanje otpadom, zaštita podzemnih voda i pejzažnih karakteristika", kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca

Očekivani rezultati projekta podrazumevaju saniranje deponija, kao i podizanje ekološke svesti građana o značaju očuvanja životne sredine i zdravlja ljudi, zaključak je ovog ekološkog projekta.

Foto: Grad Kruševac
Foto: Grad Kruševac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.