U Kruševcu oko 50 odsto škola energetski efikasno

Svim školama u Srbiji stiglo je obaveštenje da naprave plan uštede energije za 15 odsto.

Izvor: Radio televizija Kruševac

Utorak, 20.09.2022.

09:35

U Kruševcu oko 50 odsto škola energetski efikasno
Ilustracija, foto: bibiphoto / Shutterstock.com

Svim ustanovama dat je rok da do 15. septembra dostave Ministarstvu energetike plan uštede po mesecima. Preporuka za kasnije je da se jednom mesečno, do 15. u mesecu Ministarstvu dostavi izveštaj o realizaciji plana uštede, razlozima za odstupanje zadatih ušteda, kao i problemima u sprovođenju mera, piše Radio televizija Kruševac.

Zahtev školama da naprave plan uštede energije stigao je od Ministarstva rudarstva i energetike, preko resornog Ministarstva prosvete. Načelnik školske uprave u Rasinskom okrugu Zoran Asković kaže da će se preporučene mere primnjivati do 31. marta iduće godine.

Sve obrazovno – vaspitne ustanove će o realizaciji plana štednje energije dostavljati periodične izveštaje Ministarstvu energetike koje je preporučilo niz ponašajnih mera u cilju racionalne potrošnje električne i toplotne energije.

Asković kaže da je u Kruševcu oko 50 odsto škola energetski efikasno.

U Kruševcu ukupno radi 25 osnovnih i srednjih škola. U Rasinskom okrugu ima 39 osnovnih i 13 srednjih škola, kao i 6 predškolskih ustanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: