Međunarodni turnir u pejntbolu u Kruševcu

Peintbol je jedan od najpopularnijih ekstremnih sportova u svetu, koji se igra u više od 100 zemalja i okuplja, rekreativno i takmičarski, oko 15 miliona ljudi.

Izvor: B92

Utorak, 05.07.2022.

10:00

Međunarodni turnir u pejntbolu u Kruševcu
Foto: Shutterstock/BearFotos

Ovaj sport je sve popularniji u Srbiji, gde je proteklog vikenda u Kruševcu održan međunarodni turnir.

Na turniru je učestvovalo 8 najboljih ekipa iz Srbije i Bugarske. Prvo mesto osvojio je peintbol klub "Balkan ekspres" iz Beograda.

"Kod nas još uvek nema dovoljno takmičara, ali se svake godine broj povećava. U svetu je drugačije, u svetu se mnogo ljudi bavi sportskim peintbolom, naročito u Americi koja je kolevka svega toga", kaže Zoran Topić, iz Peintbol kluba "Balkan ekspres" iz Beograda.

"Srbija nije imala timove do sada u ovoj meri. Imamo šest timova iz Srbije - dva iz Kruševca, dva iz Beograda, jedan iz Novog sada i jedan iz Lapova, a imamo i dva tima iz Bugarske", navodi Dimitrije Mihajlović, predsednik Peintbol saveza Srbije.

Bugarski klubovi često učestvuju na turnirama u Srbiji. Saradnja dva peintbol saveza traje 10-ak godina.

"Dolazim iz Bugarske, iz Sofije. Ime kluba je veliki udarac. Ovaj turnir je odličan. Toplo je, ali to nije problem", kaže Paulina Mitova, iz Bugarske.

"Igramo svake godine u Bugarskoj, na takmičenjima, ali i u inostranstvu. Već smo bili prošle godine u Srbiji, na turniru u Beogradu", ističe Peter Zaharev, iz Bugarske.

Peintbol je sport u kome se imitira vatrena borba na ograničenom prostoru. Za takmičenje se koriste pneumatski markeri napunjeni lopticama raznih boja.

"Odlično je organizovano takmičenje. Mnogi od ovih igrača dolaze i kod nas, na turnirima u Grčkoj. Nadam se da ćemo se sretati i u drugim zemljama", smatra Sotiris Guridis, peintbol sudija iz Grčke.

Dobri rezultati postignuti na turniru u Kruševcu podstrek su za naše takmičare koji će prvi put učestvovati na svetskom prvenstvu u peintbolu koje će se održati sredinom septembra u Francuskoj, piše RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: