Kruševac - Društvo - B92 Lokal

Kruševac: Gradska toplana menja 400 metara dotrajalih cevi

Radnici Gradske toplane u narednih mesec dana zameniće 400 metara dotrajalih cevi novim cevima u delu od ulice Miličine do ulice Strahinjićeve ( kroz Lazarev grad). Kruševačka toplana je za ovu investiciju izdvojila 7.265.000 dinara, a ona će poboljšati kvalitet grejanja u tom delu grada.

Izvor: krusevacgrad.rs Kruševac
Podeli
Foto: Cryptographer/Shutterstock
Foto: Cryptographer/Shutterstock

Početak trase toplovoda koji se rekonstruiše je postojeća toplovodna komora na raskrsnici ulica Stevana Visokog i Miličine, a kraj trase je postojeća toplovodna komora u krugu Porte u neposrednoj blizini Strahinjićeve ulice. Dužina trase je 190 metara, u okviru koje će biti postavljeno oko 400 metara novih cevi.

Ova rekonstrukcija će poboljšati kvalitet grejanja u naselju Ujedinjene nacije, kao i ulicama Damnjana Maksića, Cara Lazara, Slikara Milovanovića i Balšićevoj, koje se snabdevaju toplotnom energijom sa ovog ditributivnog kraka, navodi se na sajtu krusevacgrad.rs.

Zbog nepristupačnosti terena, neophodne radne snage i građevinskih mašina koji će biti uključeni u rekonstrukciju, ali i činjenice da ovaj magistralni toplovod nije promenjen punih 40 godina, radovi će t rajati do početka avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.