Na kojim javnim česmama u Kragujevcu je voda bezbedna za piće, a na kojim neispravna?

Izvorska voda na javnim česmama u naseljima Bubanj, Šumarice i Divostin je bezbedna za piće, dok je u Teferiču, Beloševcu, Ždraljici, Kapovcu, Petrovcu i Grujinoj česmi mikrobiološki neispravna.

Izvor: Infokg.rs

Sreda, 06.10.2021.

14:10

Na kojim javnim česmama u Kragujevcu je voda bezbedna za piće, a na kojim neispravna?
Foto: Pierdus/Shutterstock

To pokazuju rezultati analiza Instituta za javno zdravlje Kragujevac, sopšteno je iz Gradske uprave. Međutim, to se ne odnosi na javne česme do kojih vodu distribuira Javno komunalno preduzeće "Vodovod", kao što su one u Pešačkoj zoni, Velikom parku, naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kod Gradske uprave i Hotela "Zelengora", jer je na njima voda u potpunosti bezbedna za piće, prenosi portal Info KG.

Iz Gradske uprave je saopšteno da su na osnovu najnovijih rezultata analiza izvorske vode na javnim česmama, koje je obavio Institut za javno zdravlje, od deset analiziranih, tri uzorka ispravna i bezbedna za upotrebu. To su česme u naseljima Bubanj, Šumarice i Divostin.

Dodaju i da je voda na javnim česmama u Teferiču, Beloševcu, Ždraljici, Kapovcu, Petrovcu i Grujinoj česmi mikrobiološki neispravna.

Voda na javnim česmama priključenim na gradski vodovod hemijski i bakteriološki je ispravna za piće. Reč je o česmama u Pešačkoj zoni, Velikom parku, u naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kao i kod Gradske uprave i hotela Zelengora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: