Grejna sezona uskoro počinje i u Kragujevcu

Kragujevačka Energetika je spremna za grejnu sezonu koja će ove godine početi ranije.

Izvor: rtk.co.rs

Sreda, 06.10.2021.

10:18

Grejna sezona uskoro počinje i u Kragujevcu
Foto: Zvone/Shutterstock

Zbog najavljenih nižih temperatura, radijatori će biti topli već za vikend.

U gradskoj toplani kažu da su obavljeni su svi neophodni radovi na sistemu i na vreme nabavljene potrebne količine energenata.

Cena grejanja neće se menjati uprkos velikom rastu vrednosti energenata na svetskom tržištu, prenosi RTK.

U kragujevačkoj Energetici u toku je izrada projekta za uvođenje kotlova na gas, vrednog 18 miliona evra. Projekat uključuje i rešavanje pitanja pepelišta u krugu toplane.

Dok se projekat ne realizuje, na matičnoj lokaciji i dalje će u funkciji biti kotlovi na ugalj. To ne važi za pet stanica van matične lokacije koje će ove sezone raditi na gas.

Sve neophodne količine energenata nabavljene su na vreme. Zbog toga cena grejanja ostaje ista kao prošle sezone uprkos velikom rastu vrednosti energenata u svetu.

U Energetici kažu da su tokom toplijeg dela godine obavljeni svi neohodni radovi na sistemu daljinskog grejanja.

U skladu sa odlukom lokalne samouprave o toplotnom snabdevanju, gradska toplana je obavezi da pre početka grejne sezone izvrši tople probe. One će ukazati na eventualne nedostatke i probleme na mreži.

U Energetici kažu da su uvek dostupni građanima za prijavu kvarova. Grejna sezona svake godine zvanično počinje 15. oktobra.

Uslov je da dve večeri zaredom u 21 sat temperatura bude niža od 12 stepeni.

Zbog najavljenih niskih temperatura, iz kragujevačke Energetike poručuju da će korisnici daljinskog grejanja već ovog vikenda u svojim domovima imati tople radijatore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: