Kragujevac: Za 57 projekata u oblasti kulture 16,5 miliona dinara

Za finansiranje ili sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi u 2021. godinu grad Kragujevac je izdvojio 16,5 miliona dinara. Od ukupno 87 projekata Komisija je podržala 57. Sa predstavnicima udruženja u zgradi Gradske uprave potpisani su ugovori.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2021.

14:52

Kragujevac: Za 57 projekata u oblasti kulture 16,5 miliona dinara
Foto: Depositphotos/uroszunic

Ono što je specifičnost odobrenih projekata ove godine je da uključuju i osobe sa invaliditetom, što je važno ako posmatramo sa stanovišta ravnomernog uključivanja građana u kulturni život, kao i projekte koji uključuju mlade ako govorimo o stvaranju kulturnih potreba i navika, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu, prenosi infokg.rs.

Podržani su različiti projekti iz brojnih oblasti umetničkog stvaralaštva. Među projektima koji su dobili podršku grada na ovogodišnjem konkursu je Univerzitet u Kragujevcu za autorsko delo Jelene Atanasijević – Hologramska prezentacija skulpture “Majka“ Nikole Koke Jankovića, UG Opera nova Kragujevac za projekat “Očuvanje kulture, misija 2021 – opera Kralj Artur“. Udruženje Vajb za Vajb festival 2021. Evropska asocijacija studenata arhitekture – Srbija dobila je sredstva za projekat AESA realiti, za nastavak snimanja dokumentarne TV serije “Priče iz muzeja“ sredstva je dobio Pogledi d.o.o Kragujevac, Ustanova SKC za ESTAM – world music festival, Muzička omladina Kragujevca za odražavanje Internacionalnog festivala “Isidora Žebeljan“ i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: