Kragujevac: Filmovi o Divljanu i novom talasu uvod u Arsenal

Dokumentarac "Nebeska tema" o muzičaru Vladi Divljanu biće prikazan sutra, a "Novi val - 40 godina posle" u sredu, oba besplatno od 21.00 na Ðačkom trgu u Kragujevcu, u okviru prvog Festivala muzičkog filma (FMF), koji je deo pratećeg programa Arsenal festa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.06.2021.

11:28

Kragujevac: Filmovi o Divljanu i novom talasu uvod u Arsenal
Foto: Depositphotos/avarand

Reditelj Mladen Matičević i Divljanov dugogodišnji saradnik, klavirista Aleksandar Šandorov biće sutra gosti projekcije "Nebeske teme", dok sledeće večeri dolaze rok publicista Petar Janjatović, basista Idola, Divljanovih pratećih bendova i "Zone B", Zdenko Kolar, kao i Olga Kepčija, koja je koautorka filma "Novi val-40 godina posle" sa Nikolom Kneževićem.

Organizatori Kult u saradnji sa udruženjem Forma saopštili su da je ideja FMF-a da se "sugrađanima ponudi kvalitetan kulturno-zabavni sadržaj, kome ne nedostaje ni edukativna konotacija", a na na kraju svake večeri kragujevački bend Vesele osamdesete izvodiće pesme Divljana (1958-2015), Idola, Električnog orgazma, Haustora, Šarla Akrobate, Azre, Ekatarine Velike i Filma.

"Želimo da se sugrađani podsete nekih dobrih starih vremena, ali i da se omladina upozna sa najboljim što je naša muzička scena iznedrila. FMF je na neki način dobar uvod u Arsenal fest, svakako najveći rok događaj koji imamo", kaže se u saopštenju organizatora, koji su naveli da su FMF podržali Ministarstvo kulture, Filmski centar Srbije i Skupština grada Kragujevca.

Arsenal fest 11 biće održan od 24. do 26. juna u Kragujevcu uz nastupe izvođača kao što su Partibrejkers, Bajaga i instruktori, Dab Ef Eks, Hladno pivo, Dubioza kolektiv, Jingvi Malmstin i Riblja čorba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: