Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

U Kragujevcu promet stambenih jedinica skočio više nego bilo gde u Srbiji

Ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u drugom kvartalu 2021. iznosio je blizu 1,6 milijardi evra.

Izvor: Tanjug Kragujevac
Podeli
Foto: Depositphotos/StockPhotoAstur
Foto: Depositphotos/StockPhotoAstur

Kako navodi Republički geodetski zavod u izveštaju sa tržišta nepokretnosti za drugi kvartal 2021, to je dva puta više u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Promet stambenih objekata na nivou države u drugom kvartalu 2021. bio je veći za 82 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Najveće povećanje u obimu prometa stambenih objekata zabeleženo je u Kragujevcu - 139 odsto i Nišu - 138 odsto, a porast je zabeležen i u Novom Sadu za 96 odsto i u Beogradu za 65 odsto. Promet vikendica na nivou države u odnosu na drugi kvartal 2020. godine veći je za osam odsto, a promet pomoćnih objekata za 81 odsto.

U drugom kvartalu 2021. godine je promet stanova na nivou države bio veći za 91 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Gledano po gradovima, u Nišu i u Novom Sadu je zabeleženo povećanje od 101 odsto, u Kragujevcu 92 odsto i u Beogradu 88 odsto.

Najveće povećanje u prometu zemljišta ostvareno je u Nišu - 143 odsto, a povećanje je zabeleženo i u Kragujevcu - 119 odsto, Novom Sadu - 98 odsto i Beogradu - 93 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.