Šta Kragujevac može da nauči od Dubrovnika?

Lokalna samouprava veliku pažnju posvećuje međunarodnoj saradnji.

Izvor: RTK

Petak, 22.01.2021.

09:28

Šta Kragujevac može da nauči od Dubrovnika?
Foto: Depositphotos, serrnovik

Namera je da se kroz posete gradovima u okruženju iskoriste njihova iskustva u cilju boljeg funkcionisanja i razvoja Kragujevca.

Pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju, Boris Kovačević, prilikom nastupa vaterpolista Radničkog na turniru Regionalne lige, boravio je u Dubrovniku gde se sastao sa čelnicima hrvatskog grada.

Glavna tema bila je korišćenje pristupnih fondova Evropske unije. Dubrovačka županija prednjači u privlačenju investicija iz fondova Evropske unije, prenosi RTV Kragujevac.

To je bila glavna tema sastanka pomoćnika gradonačelnika Kragujevca za međunarodnu saradnju, Borisa Kovačevića i predstavnika Dubrovnika.

Osim toga, razgovaralo se i o funkcionisanju, položaju, potencijalima i mogućnostima za saradnju Kragujevca i Dubrovnika.

Tokom boravka u Dubrovniku, Kovačević je obišao i novoizgrađeni Studentski dom gde su bili smešteni vaterpolisti Radničkog tokom nastupa na turniru Regionalne lige.

Izgradnja ovog savremenog objekta, koja je koštala oko 30 miliona evra, finansirana je sredstvima fondova Evropske unije.

Lokalna samouprava će u narednom periodu dosta pažnje posvetiti međunarodnim posetama kako bi se kroz razmenu i primenu iskustava drugih gradova Kragujevac razvijao u smeru modernog evropskog grada.

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, u narednom periodu u planu su posete Puli i drugim gradovima u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: